Friday, March 18, 2016

Ciorbă ţărănească





 Ingrediente : 

-două cepe albe
-doi morcovi
-o bucată de ţelină
-pătrunjel/păstârnac
-ardei roşu
-condimente (la alegere)
-ulei/zarzavat de casă/bulion
-acrire : borş/moare/lămâie

Mod de preparare :

1. Se taie legumele după preferinţe (cubuleţe, rondele etc.) apoi se introduc în oală cu ulei/zarzavat de casă/bulion.



2. Se lasă la călit ceapa, morcovii şi ardeii cu puţin ulei. Când e rumenită ceapa, se adaugă restul de zarzavat.

3. Se adaugă sare, piper şi boia. Nu se lasă mult, ca să nu devină amară boiaua.
4. Apa se introduce în oală şi se lasă la fiert cu capac.
OPŢIONAL : În timp ce fierb legumele, se pot pune la fiert tăiţei, se pot pregăti găluşte etc.

5. Când sunt fierte legumele, se acreşte după gust cu borş/moare/lămâie.
6. Pe urmă se mai dă un clocot şi se adaugă verdeaţa.
7. Se serveşte cu smântână sau simplă.  

No comments:

Post a Comment