Tuesday, July 11, 2017

Eclere cu cremă de cocos

INGREDIENTE

Pentru aluat
  •  150 g făină
  •  125 ml apă
  •  125 ml lapte rece
  •  125 g unt
  •  5 ouă
  •  1 praf de sare
Pentru cremă
  •  cremă de cocos pentru deserturi

PREPARARE

Pune la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, pune toată faina dintr-o dată și amestecă energic până la omogenizare. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând energic pentru a le încorpora pe fiecare – numai dupa ce un ou a fost încorporat se adaugă următorul. Știi că aluatul e gata când se desprinde de pereţ ii vasului.
Pune aluatul într-un poș (sau într-o pungă tăiată la un colţ ) și toarnă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sub formă de bucăţ i lungi de circa 8 cm – pune-le la distanță pentru a avea loc sa crească.
Dă la copt în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute cu ușa închisă și încă 25 de minute cu ea întredeschisă Lasă să se răcească.
Între timp, pregătește crema conform instrucțiunilor. Pune crema într-un poș (sau seringă de patiserie, dacă ai) și se umplu “cojile” de ecler.
Poți decora deasupra tot cu crema de cocos, dacă ți-a mai rămas. Dacă nu, cu ciocolată topită sau rasă, sau chiar cu glazură de ciocolată.

No comments:

Post a Comment